Remmerswaal Accountants duocup

Toernooi opzet duocup light

Ook in de Diamantbier Duocup Light staat de gezelligheid voorop.

De Diamantbier Duocup Light is ontstaan als aanvulling op de Remmerswaal Accountants Duocup en is met name bedoeld voor de volgende 2 doelgroepen:

  1. Spelers/speelsters die een duocup-speelavond te zwaar vinden (2 dubbels plus evt 4 enkelspelen)
  2. Jeugdige spelers/speelsters voor wie het problematisch kan zijn om op een doordeweekse avond mogelijk tot na 23.00 uur nog te tafeltennissen.

In de duocup-light speel je tegen 1 ander team; dan altijd 2 enkelspelen en 1 dubbel. Bij een oneven aantal deelnemende teams kunnen poules met 3 teams gevormd worden; per speler dan in totaal 2 enkelspelen en 2 dubbels.

Net als in de reguliere duocup geldt:

  • Er wordt gespeeld met teams die in principe uit 2 spelers of speelsters bestaan.
  • Het duocup-toernooi bestaat uit 4 speelweken, zie de agenda.
  • De “ouderwetse” telling wordt gehanteerd, dus games tot 21, service-wissel na 5 opslagen, best of 3.
  • Er wordt gespeeld op doordeweekse avonden vanaf 20.00 uur (kan per speelzaal iets afwijken). Normaal gesproken zijn tussen 21:30 en 22:00 uur de laatste wedstrijden gespeeld.
  • Per speelweek kunnen teams aangeven op welke avond(en) men niet kan spelen, danwel een sterke voorkeur aangeven voor een bepaalde avond. Ook is het mogelijk om een bepaalde voorkeur voor een speelzaal aan te geven, of eventueel samen spelen met een ander team op een bepaalde locatie (bijv ivm vervoer).
  • Elk team gaat, ongeacht winst of verlies op een speelavond, door naar de volgende ronde.
  • Elk team komt dus ook tijdens de finaleweek in actie.

De wedstrijden voor de duocup Light kunnen bij de verenigingen die genoemd zijn bij de reguliere duocup worden ingepland.